Наше момче спечели злато на таукуон-до в Русия


Наше момче спечели злато на таукуон-до в Русия

1358 0

Наред с проблемите в родната Федерация по таекуон-до, националното знаме на България се развя в Москва. Владимир Далаклиев и треньорът му Пламен Трънски се завърнаха от руската столица със злато! В събота - 26.09 той отвя конкуренцията на международния ранкинг турнир от клас G1 „Русия оупън” в категорията до 68кг - мъже.

В първия си мач Владимир се наложи с резултат 7-2, но за нещастие нарани дясната си подбедрица. На четвърт финалите срещу нашето момче се изправи йорданецът Отман. Мачът протече оспорвано, като поради болките в десния крак, Владимир игра затворено и реши мача буквално 2 секунди преди края на редовното време, когато отбеляза победната точка. Мачът завърши с резултат 3-2, а на финала отвя с 14- 1 другия представител на олимпийския отбор на Йордания. Поради организационните, неуредици срещите на Далаклиев започнаха доста късно през деня и той се наложи да играе мачовете си с почивка от 10мин. между тях, което заедно с травмата от първата среща, допълнително усложни задачата по спечелване на призовото отличие. С победата си в Москва, Влади си гарантира нови 10 точки за световната ранг листа и изкачване на по – предни позиции в нея. Към момента Далаклиев е единственият българин печелил 9 ранкинг турнира от клас А и G1 при мъжете и е с призови медали на още 5.

Тъй като настоящата победа на Влади и треньора му – Пламен Трънски са огромно признание за силните клубове, хората в тях са силно притеснени, че наскоро самопровъзгласилият се за „председател” на федерацията – Росен Михайлов злоупотребява с незаконният си „пост”, което дискредитира, както спорта, така и труда им. За жалост, на тях им се налага сами да поемат от клубовете си участието в международните турнири, а „председателят” , дори не си мърда пръста за да реши техните проблеми.

Ясно се вижда, че още при първият тест за неговата отдаденост за решението на несгодите им, Михайлов започва да се крие зад проблемите, които създадоха именно тези които го подкрепиха.Според вътрешна информация, той опорочава успеха на състезателите, като без никакви заслуги трупа актив в своя полза, а същевременно няма никакви намерения да обгрижва спорта финансово или идейно.Още при първите появили се проблеми, Росен Михайлов (чийто избор се оспорва съдебно, заради съмнения за използване на фалшиви документи при избора му) се покрива и оставя всеки да се оправя, както може.

Поради тази причина на „председателя”, членовете на клубовете, често прибягват до мнението и помощта на алтернативния кандидат за поста за председател на Федерацията по Таекуон-до.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички