Българин стана вицепрезидент на Световната федерация по Таекуон-До ITF


Българин стана вицепрезидент на Световната федерация по Таекуон-До ITF

1721 0

Броени часове преди започването на Световното първенство в Пловдив завърши 25-ия Конгрес на Международната федерация по Таекуон-До ITF. От днес вицепрезидент на централата става Марио Богданов, който е шеф на родната федерация по Таекуон-До ITF.

За избирането му на високия пост се стигна след пълно единодушие на делегатите, които бяха 150 човека от 81 държави.

Световната централа има и нов президент. Отново с пълно мнозинство беше гласувано доверие на Ри Йон Сон от Северна Корея, който ще бъде новият шеф в следващите 5 години. Досегашният председател проф. Чанг Унг ще бъде почетен президент.

Още един българин беше избран на ръководна длъжност. Вергилий Ситнилски е вицепрезидент на Съдийската комисия към Европейската федерация Таекуон-До ITF.

Делегатите похвалиха родната федерация за перфектната организация около Световното първенство, а проф. Чанг Унг в своето слово нарече предстоящия шампионат исторически, а страната ни - прекрасен домакин .

Докато хората с право на глас решаваха бъдещето и ръководството на този спорт по същото време, но в спортната зала където ще бъде шампионата- "Колодрума" националите ни проведоха своята сутрешна тренировка. България ще бъде представена от 20 таекуондисти (7 жени,13 мъже).

Утре сутрин в 09.00 часа започва първенството с дисциплината форма, а официалното откриване ще бъде по –късно в същия ден от 19.30 ч.

Входът за зрители е свободен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички