Състезание по таекуондо събира бойци от 12 държави в зала "Фестивална"


Състезание по таекуондо събира бойци от 12 държави в зала "Фестивална"
Снимка: БГНЕС

2091 0

На 29 и 30 ноември в столичната зала "Фестивална" ще се проведе най-мащабното международно състезание по таекуондо в България "Първи трофей на Херея - Първа Купа на корейския посланик". Над 1100 деца, кадети, юноши, мъже и жени от 12 различни държави ще покажат своите спортни умения в дисциплина спаринг пред комисия, съставена от 40 български и 20 международни съдии. Таекуондистите ще играят на 7 състезателни полета (До Жангове).

Турнирът се организира от Таекуондо клуб "Херея" и Българската федерация по олимпийско таекуондо – WTF, под патронажа на Корейското посолство и с партньорството на Столична Община в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на спорта през 2018 година.

Турнирът се очаква с огромен интерес в таекуондо средите поради рекордния брой състезатели, а и увеличаващата се популярност на олимпийския спорт в България. Сред записаните отбори се откроява националният на Иран за кадети като една от най-големите сили в света.

Ще бъдат раздадени отборни купи на клубовете, класирали се на първо, второ и трето място на всяка от възрастовите групи, а клубът, завоювал най-много точки от всички възрастови групи, ще бъде удостоен с "Купата на Корейския посланик". Организаторите са предвидили и статуетка за най-добър състезател във всяка възрастова група, като обикновено тя се дава на най-атрактивните и технични таекуондисти.

Официални гости на събитието ще бъдат посланикът на Република Корея Шин Менг-хо, президентът на Българската федерация по олимпийско таекуондо Андрей Георгиев, както и представители от Столична община.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Ла Лига

Момчето, което пази планетата, мисли няколко хода напред и благодари, че го отхвърлят

През лятото на 2020 година Барселона отдели от бюджета си 5 милиона евро и плати на Лас Палмас за привличането...

Реклама
Най-четени новини

виж всички