Насар взриви София със златен медал на Европейското и нов световен рекорд


Насар взриви София със златен медал на Европейското и нов световен рекорд
Снимка: Lap.bg

3701 0

Големият талант на България във вдигането на тежести - Карлос Насар, вдигна 176 кг в третия си опит и спечели титлата в движението изхвърляне с нов световен рекорд за юноши - 176 кг!

Насар продължава да радва България

В съботния следобед 19-годишният щангист успя саморъчно да напълни "Арена София", където хиляди поискаха да проследят на живо битката му за титлата в категория до 89 кг на Европейското първенство по вдигане на тежести в София.

В отговор Насар се появи на представянето на тежкоатлетите с народна носия и това зарадва до краен предел запалянковците по препълнените трибуни. 

Карлос Насар направи 3 успешни опита в първото движение изхвърляне на 168 кг, 173 кг и 176 кг и по безапелационен начин спечели малката европейска титла с нов световен рекорд за юноши - 176 кг. Българинът не срещна никакви проблеми при първия си опит, но италианецът Антонио Пицолато отговори със 170 кг и поведе във временното класиране. 

Последва реакция и от арменеца Андраник Карапетян със 170 кг от първия си опит, докато румънецът Марин Рубо изхвърли 171 кг в третия си опит и поведе в класирането. 

Насар се превръща в страшилище за съперниците си

В крайна сметка Насар атакува със 173 кг, а Андраник Карапетян и Антонио Пицолато не се справиха със 175 кг във втория и третия си опит.

Още: Най-младата звездна двойка: Насар се среща с 18-годишна, която тепърва ще слави България (СНИМКИ)

Карлос Насар няма да се състезава за Бахрейн, но "скочи" срещу замесения във всички циркове и скандали

Карлос Насар прибра награда! Призна, че интригите пречат, но и се закани на конкуренцията

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички