Карлос Насар прибра награда! Призна, че интригите пречат, но и се закани на конкуренцията


Карлос Насар прибра награда! Призна, че интригите пречат, но и се закани на конкуренцията
Снимка: БГНЕС/ЕПА

1122 0

Една от големите надежди на България за медал на Олимпийските игри в Париж през тази година - Карлос Насар, спечели наградата за "Спортист на месеца". Той прибра отличието за трети път в кариерата си, а на пресконференцията сподели, че подготовката му за Игрите върви блестящо.

"Подготовката върви блестящо. Надявам се след броени седмици да имаме нов европейски шампион и най-вече се целим в Олимпиадата. Това не е тайна за никого. Не спираме да се трудим с моя личен треньор Павел Христов и с треньора ми в националния отбор Пламен Братойчев. Затова и успяваме" - започна Насар.

Насар призна, че се концентрира върху спорта, а не върху интригите, защото ако концентрацията му се измести, то няма да има същите резултати. Призна, че се надява да няма повече подобни травми и за финал отрече каквата и да е възможност да не се състезава за България, като отправи и закана към конкурентите му, че може да ги изненада.

Още: 19 българи ще участват на Европейското първенство по вдигане на тежести в София (пълен списък по категории)

"Концентриран съм върху спорта, а не върху интригите. Надявам се те скоро да приключат, защото колкото и да ги игнорираме, това не е приятно. Моят екип мисли само за спорта, защото концентрираме ли се на друго място, няма да имаме същите резултати. Радвам се от травмата вече няма и следа и се надявам повече да не ми се случва нещо подобно.

Карлос Насар на церемонията за

Старая се да следя конкуренцията, доколкото това е възможно. Но както те, така и аз сме готови да дадем всичко от себе си. Те могат да ме изненадат, но аз мога да ги изненадам още повече. Това прави състезанието интересно за зрителите, но мисля, че мога да се справя с всички препятствия, стига да съм жив и здрав. Не планирам атака на световния рекорд на това европейско първенство, но този рекорд рано или късно ще бъде подобрен. Разбира се, всичко зависи и от резултатите на другите щангисти и от обстановката в залата.

Карлос Насар ще продължи да се състезава за България

Още: Арабска страна иска да ни отмъкне Карлос Насар с безумно много пари след разочарованието от България

Изкушавали са ме с предложения от други държави, но винаги съм ги отказвал без замисляне. Наскоро четох статия, че след Олимпиадата съм щял да ходя в Бахрейн. Няма такова нещо. Казвам го сега, за да няма спекулации - нито съм говорил с някого, нито съм бил близо до това да приема подобно предложение. Ще вдигам за България" - сподели още той.

Болезнено признание от Насар: Ако ще и Луната да свалиш, може да не си в класацията "Спортист на годината"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички