Най-добрите ни щангисти не се продадоха - ще се състезават за България!


Най-добрите ни щангисти не се продадоха - ще се състезават за България!
Снимка: GettyImages

4622 0

Трима от най-добрите щангисти на България отхвърлиха предложение да се състезават за Катар на Олимпийските игри в Париж през 2024 година, съобщава bTV. Офертата е била отправена към световния шампион Карлос Насар, европейския първенец Божидар Андреев и Мартин Тошев.

Делегация на Катар е била у нас до петък, но си е тръгнала с празни ръце. Тримата продължават подготовка с националния отбор, след като са получили обещание за подобрени финансови условия на среща със спортния министър Радостин Василев.

По-рано "24 часа" съобщи, че от Катар са готови да платят за привличането на тримата родни щангисти, за да представят арабската страна на олимпийските игри в Париж през 2024 година.

Според изданието, един от основните проблеми е, че част от състезателите са получили увеличение на заплатите, а други не са, което е предизвикало напрежение сред тях.

Родни щангисти не участваха на европейското за младежи в Гърция, като бе обявено, че е заради съдебни неразбории около вписването на новото ръководство на федерацията по вдигане на тежести.

В щангите, когато получиш разрешение от собствената си федерация, няма никакъв проблем веднага да започнеш да се състезаваш за друга страна, допълват от bTV.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички