Карлос Насар: Ако ми се обадят от Ливан, ще откажа


Карлос Насар: Ако ми се обадят от Ливан, ще откажа
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

17264 0

Световният шампион по вдигане на тежести в категория до 81 кг Карлос Насар гостува в "Ники Кънчев Шоу" по Дарик Радио. Той отговори на множество въпроси за кариерата му, както и за бъдещите му цели и мечти.

„В Ташкент бях доста подготвен. Бях отишъл за титлата. На тренировки имам доста по-добри резултати. На изхвърляне имам 175, а на изтласкване - 215 кг. Някои от най-сериозните съперници ги нямаше. Италия и Китай ги нямаше, но сега ще се срещнем на световното в Китай“.

„Баща ми живееше в Ливан. Отгледан съм от майка ми, баба ми и дядо ми. В Червен бряг аз открих залата, но треньорът събуди интереса в мен. Така ми запали интереса за щангите и вече над 8 години тренирам“.

„Имам обща физическа подготовка. Останалото е изхвърляне, изтласкване, тяга, гърди, гръб и т.н. Като се редуват. Психиката най-много ми помага. Като отида на състезание, мисля само как да стана първи. В изтласкването съм по-силен, докато в изхвърлянето имам повече закъде да работя“.

„Засега ако ми се обадят от Ливан, ще откажа, защото съм доволен от обстановката, финансите. Илиан Илиев се грижи много за мен“.

„Истината е, че става с много тренировки, силови тренировки с щанга, които са много тежки. Трябва да се преодоляват болките. Имах разкъсани влакна и докато се възстановявах, десният ми крак остана по-слаб и не успях да го възстановя. Левият издържа на тежест, но десния понякога поддава и понякога не мога да тренирам със седмици Категория до 81 кг. няма да я има на Олимпиадата и затова ще се ориентирам към категория до 85 кг.“

„Иван Иванов постоянно се занимава с мен. Ако имам проблеми, ми помага. Хората ми помагат с каквото могат. Подобряваме техниката, защото не съм от най-техничните. Той се труди заедно с Илиан Илиев. Всички имат заслуга за победата“.

„Получих писмо от министър Кузманов. От БОК не са се свързвали с мен. От Министерския съвет мисля, че имах писмо“.

„Станах вице европейски шампион. Ставал съм два пъти шампион за кадети в Лас Вегас. Европейски до 15, до 17 години. Това е май. В щангите Русия и България са приятели. Ако всичко е наред, трябва да бъда в Топ 10 на ранглистата и да се класирам за Игрите“. каза Насар.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички