"Национална спортна база" отговори на Кубрат и го обвини, че не си плаща лагерите


"Национална спортна база" отговори на Кубрат и го обвини, че не си плаща лагерите
Снимка: Getty Images/Gulliver

7606 0

Националната спортна база, която стопанисва и "Белмекен", отговори на обвиненията на Кубрат Пулев, че спортният комплекс не се поддържа и е на последни издихания. От НСБ отбелязват, че Кобрата бави плащанията си за използването на базата над година и определиха твърденията му като неприемливи. 

"Можем да направим обосновано предположение, че именно настояването от страна на НСБ да погаси задълженията си към Национална спортна база е провокирало реакцията на г-н Пулев в медийното пространство", се пише в декларацията.

Освен това припомнят и стари изказвания на боксьора, в които хвали условията на "Белмекен". "Държим на добрите си отношения със спортистите на България и се грижим за тяхната добра физическа подготовка. Затова ръководството на НСБ е неприятно изненадано от рязко влошилото се отношение на Пулев след проведените разговори с неговия екип за погасяване на задълженията му към спортната база", пише още в изявлението.

От НСБ са съгласни с Кубрат Пулев, че „Белмекен“ има нужда от пълна модернизация в съответствие с водещите подобни комплекси в страни като Германия. За пълна модернизация на базата обаче са нужни около 5 милиона лева, което е непосилна сума. "Закупуват се нови машини и спортни съоръжения като снегорини и машини за отъпкване на сняг. Тези машини са с приоритетно значение с оглед на безопасността на спортистите в планината. През януари 2020 година са закупен и нови две перални, като една от тях е професионална и струва близо 10 000 лева. Общо базата разполага с 6 работещи перални и две сушилни".

"Със съжаление отбелязваме, че някои от спортистите, които използват „Белмекен“ бавят плащанията си и то повече от година. Един от тях е господин Кубрат Пулев. Господин Пулев забави плащанията си към спортната база на Белмекен с повече от година. Той дължеше около 5 хиляди лева за тренировъчната си подготовка преди мача в Лос Анджелис, използване на боксов ринг и за реклама. Погаси тези задължения едва в началото на месец февруари. И в момента Кубрат Пулев има задължения към НСБ – „Арена Армеец“ има да взема още над 3700 лева поради нанесени щети след проведената мащабна гала вечер на 27-ми октомври 2018 година.

За да бъдат изчистени горепосочените финансови взаимоотношения между Пулев и НСБ през месец януари тази година ръководството на НСБ ЕАД проведе многократни разговори с екипа на Кубрат Пулев. Целта на тези разговори беше да се избегнат сериозни забавяния на плащанията. Можем да направим обосновано предположение, че именно настояването от страна на НСБ да погаси задълженията си към Национална спортна база е провокирало реакцията на г-н Пулев в медийното пространство", се допълва още от НСБ. (Пълния текст на декларацията може да видите тук).

А какви бяха и другите обвинения от страна на Кобрата за поддръжката на базата - вижте този материал.

 

 

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички