На Европейското в Будапеща: Двама наши борци излизат в битка за бронза, други двама са на полуфинал


На Европейското в Будапеща: Двама наши борци излизат в битка за бронза, други двама са на полуфинал
Снимка: Оф.сайт на БФБорба

1072 0

Двама от националите на България достигнаха до малкия финал на европейското първенство по борба в Будапеща. Микай Наим в категория до 57 кг и Рамазан Рамазанов при 70-килограмовите ще спорят за  бронзовите отличия в свободния стил след 19 часа днес. Битките са от 19 часа.

В репешажите Микай победи Леван Вартанов (Испания) с 11:0.  Той ще се бори отличието с грузинеца Бека Буджашвили. При 70-килограмовите Рамазанов се наложи с 11:3 над швейцареца Марк  Дейч, а за бронза ще има за съперник Зирадин Байрамов (Азербайджан), който триумфира с европейската титла до 23 г. на първенството в Пловдив преди месец.

Мирослав Киров в категория до 79 кг загуби от Арман Авагян (Армения) с 0:6 в репешажите и отпадна.

Други двама национали - Георги Вангелов и Ахмед Батаев стигнаха полуфиналите, които също са по-късно днес, акцентират от БФБорба.

Петият от олимпийските игри Вангелов надделя над азера Ислам Базарганов с 5:2 при 61-килограмовите. И за място на финала ще спори със Сюлейман Атли (Турция). Съперникът му е европейски шампион от 2021-а и пети на световното.

Батаев се наложи над испанеца Дамян Виела със 7:1 в категория до 92 кг, а в полуфиналите ще излезе срещу Осман Нурмагомедов (Азербайджан), световен шампион до 23 г. от 2021-а и трети на мондиала при мъжете.

Други двама наши представители - Али Умарпашаев (74) и Ахмед Магамаев (86) загубиха, но запазват шансове да продължат в репешажите за бронза.

Умарпашаев бе спрян на старта от азера Туран Байрамов с 3:4 в кат. до 72 кг. Магамаев стартира с туш за 1,24 мин над Домантис Паулюченкво (Литва), но на четвъртфиналите не успя срещу Осман Гочен - 4:5 при 86-килограмовите.

Полуфиналните битки са от 17,45 до 18,45 ч, а финалите са от 19 до 22 часа.

А ето какъв скандал се разрази в родната борба преди европейския шампионат в Будапеща.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички