Какво се случва в борбата? Петър Касабов отговори на нападките на Биляна Дудова


Какво се случва в борбата? Петър Касабов отговори на нападките на Биляна Дудова
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1367 0

Селекционерът на националния отбор по борба за жени Петър Касабов заяви, че са спазени критериите за определяне на националния тим при избора на състава за Европейското първенство в Будапеща в края на месеца.

Биляна Дудова отпадна от тима за шампионата и по-рано днес изрази недоумението си от решението на Българската федерация по борба да не бъде включена в състава. От началото на годината тя се състезава в олимпийската категория до 62 килограма, в която титуляр в националния отбор е Тайбе Юсеин. Двете си размениха победа на официални състезания и трябваше да направят преборване за място в състава за Европейското първенство на 18 март в Благоевград, но то не се състоя. Причината е неспазване на критерия, заложен от Управителния съвет, който беше определил срещата да бъде без толеранс в килограмите. Биляна Дудова тежеше 61.900 кг, а Тайбе Юсеин - 63.650 кг.

"Има решение, което е прието от Управителния съвет. Това са критерии за участие на Световно и Европейско първенство, републикански и международни турнири. Прави се преборване с толеранс 2 кг в дата, определена от националния треньор. Това важни не само за жените, но и за класическия и свободния стил при мъжете", каза Касабов за БТА.

"Биляна Дудова отказа да се бори, подведена от своя треньорски щаб. Те решиха, че няма да участва в това преборване. Тя е в моя списък, но в категория до 59 кг. След като отказа, мисля, че няма драма", добави той.

"Тези критерии са за всички - жени, мъже свободен и класически стил. Не е мое решение. В началото на годината треньорите даваме предложения за изготвяне на критерии и сме длъжни да се съобразяваме с тях", допълни Касабов, пред БТА.

Ето пък какво каза Биляна Дудова относно казуса!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички