"Мотивирана съм": Белослава Кръстева разкри новите си цели и кой я запали по шаха


"Мотивирана съм": Белослава Кръстева разкри новите си цели и кой я запали по шаха
Снимка: dush.bulchess.com

2593 0

19-годишната родна състезателка по шахмат - Белослава Кръстева, впечатли целия свят с уменията си, завоювайки бронзовото отличие от Световното първенство за девойки в Мексико Сити.

Какво се случи?

Тийнейджърката даде сериозна заявка за светло бъдеще. Тя се размина на сантиметри от титлата, след като в 11-тия кръг загуби от аржентинката Кандела Франсиско Гекамбуру.

Българката остана трета, след американката Кариса Ип. Въпреки това, пред "БНТ" тя споделя, че е доволна от постигнатото, но и все пак съжалява за пропуснатия шанс. Тя каза и на какво отдава загубата.

Впечатленията от първо лице

"Играх добра партия, направих груба грешка в един момент и после нямаше какво да сторя", започна Белослава Кръстева и продължи.

"Много е важно как си разпределяш силите, защото турнирът е доста дълъг. 11 кръга, това е почти две седмици под непрекъснато напрежение и едно от основните неща е как успяваш психологически да се съхраниш.

Мотивирана съм, ще работя здраво, ще играя силни турнири, догодина пак ще се явя на Световното и ще се опитам го спечеля. Ще се опитам и да се класирам напред и в професионалния женски шахмат", добави тя.

Родната състезателка благодари на човека, с когото е направила първите си стъпки в крата и който запалил искрата ѝ по черно-бялата дъска - нейният баща Людмил Кръстев.

"Той ми показа как се местят фигурите, той ме запали, в началото ме биеше и бях много разстроена от този факт. Исках да го победя, така се запалих и тръгнах да тренирам", завършва Белослава Кръстева.

Нейната колежка - Нургюл Салимова, от своя страна се поздрави с нов спонсор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички