"Тя е сред най-стратегическите умове в света": Компания се похвали, че ще спонсорира Нургюл


"Тя е сред най-стратегическите умове в света": Компания се похвали, че ще спонсорира Нургюл
Снимка: FIDE

8599 0

Страхотната българска шахматистка Нургюл Салимова от днес има нов спонсор, разкри самият той. Става въпрос за електронната игра March Of Empires. Тя е на пазара от 2015 г. и е създадена от българския офис на световноизвестната компания Gameloft. 

Салимова нашумя за последно през лятото, когато стигна до престижния финал за Световната купа за жени в шахмата. Тя го загуби след изключителна борба, а около надпреварата стана ясно, че българката страда от липса на финансова подкрепа. 

Съобщението на компанията

"Господа и дами, толкова сме щастливи и горди да споделим, че MOE вече е един от официалните спонсори на Нургюл Салимова – един от най-стратегическите умове в света! Този блестящ шахматист от България има множество победи на европейски и световни първенства. Тази година тя успя да стигне до финала по време на Световната купа по шах за жени 2023 г. и се класира като една от осемте участнички в турнира на кандидатките за жени 2024 г., който ще се проведе от 2 април в Торонто, Канада.

Ти си вдъхновение за всички нас, Нургюл! Благодарни сме за възможността да споделим вашия поход към величието", написаха от March Of Empires в социалните мрежи. 

Вижте целта пред Салимова за Торонто 2024!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички