Мениджърът на спортист №1 на България: Не е със спрени права, ИААФ решава


Мениджърът на спортист №1 на България: Не е със спрени права, ИААФ решава

1436 0

Веница Атанасова - мениджър на Габриела Петрова, разясни ситуацията около положителната проба за наличие на меладоний в кръвта на Габриела Петрова. Тя е категорична, че "А" пробата, взета на 6-и февруари, единствено установява наличието на забранения медикамент, но не и количеството, опровергавайки написаното от вестник "Сега".

"Става въпрос за ваш колега от вестник "Сега". Вчера изрично ви помолих да не украсявате това, което казвам и да не си измисляте неща, които не съм казала. Пишеше, че има намерено от веществото над допустимата форма. Това, което искам да кажа, е, че нашата информация "А" пробата е тествана единствено да бъде открито наличие на веществото, а не неговото количество. Това, което ние ще направим, по отношение на "Б" пробата. Отказахме да бъде отворена в Кьолн или поне да не бъде проверявана по същия начин. Ако се наложи по-нататък, тогава ще я ползваме, за да защитим Габриела", категорична беше Атанасова. 

"Чакаме окончателно решение на ИААФ как ще процедираме отсега нататък. ИААФ може да каже за правата. Нещата не са толкова прозрачни, колкото им се струва на хората. В конкретния случай наличието на меладоний не означава, че тя е в нарушение на антидопинговите правила. Ние сме в процес на доказване, че тя го е взимала през 2015 година, въпреки че ще е изключително трудно. ИААФ е органът, който трябва да реагира към българска федерация лека атлетика. Ако счетат, че нашите доводи нямат основание, нейните права щяха да бъдат спрени", каза още мениджърката. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички