Медал №26 за България от Европейското по щанги до 17 г.: "Лъвче" грабна златото


Медал №26 за България от Европейското по щанги до 17 г.: "Лъвче" грабна златото
Снимка: Българска федерация по вдигане на тежести

1012 0

Константин Балинов (102 кг.) донесе злато на България от Европейското първенство по вдигане на тежести до 15 и до 17 години. Това е трета титла за родните тежкоатлети в двубоя, като Балинов е при по-малките състезатели.

Изумителното е, че това бе медал номер 26 за България от шампионата, който се провежда в Кишинев. Злато грабнаха още Джан Зарков (49 кг.) и Симеон Арнаудов (55 кг.), а със сребро се поздравиха Бояна Костадинова (45 кг.), Мария-Александра Арнаудова (71 кг.) и София-Гарсия Стефанова (76 кг.).

С бронзови отличия останаха Александра Николова (40 кг.), Исус Кирилов (49 кг.), Нино Симеонов (55 кг.) и Виктор Костадинов (67 кг.). Болезнено близо до медалите останаха Магдалена Димитров (49 кг.) и Галин Продански (61 кг.).

Трябва да се отбележи, че Костадинова записа и европейски рекорд при изхвърлянето (64 кг.), като взе и злато на изтласкването. Участието за българите приключва с Ангел Георгиев.

Колкото до грабнатата европейска титла от Балинов, той стартира с неуспешен опит на 90 кг., като на второто излизане опита с 92 и отново не успя. Все пак в последния си опит успя да се справи с 92 кг. и така заслужи и сребърен медал в движението.

При изтласкането пък се справи последователно със 110, 116, 120 кг., като така си заслужи златното отличие и в двубоя, и в упражнението. Зад него остана полякът Игор Габровски с 210 кг. (93 + 117). Той опита да вдигне и 120 кг. и дори успя, с което изпреварваше българина. За щастие обаче опитът не бе зачетен след повторно разглеждане от журито.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички