Марк Уилямс смълча Джон Хигинс за 1/2-финал, Рони О'Съливан се срина срещу Нийл Робъртсън


Марк Уилямс смълча Джон Хигинс за 1/2-финал, Рони О'Съливан се срина срещу Нийл Робъртсън
Снимка: Getty Images

2130 0

Марк Уилямс се класира за полуфиналите на тазгодишното издание на престижния турнир по снукър "Мастърс", след като елиминира своя голям съперник през годините Джон Хигинс с 6:5.

Мачът бе решен от последен 11-и фрейм, в който трикратният световен шампион наниза брейк от 91 точки за победата. Преди това Хигинс дръпна с 2:0, след като откри сблъсъка пред екзалтираната публика в "Алекзандра Палас" със сенчъри (126).

Уилямс отвърна подобаващо на предизвикателството, като първо възстанови паритета до почивката със стотачка (116), а след 15-минутния интервал осъществи и пълен обрат. Престрелката между двамата продължи до самия край, когато уелсецът направи страхотна серия, с която приключи нещата в своя полза. В осмия фрейм Хигинс изстреля още един сенчъри брейк (127).

В спор за място на финала той ще се изправи срещу Нийл Робъртсън, който пък се реваншира за загубата си от Рони О'Съливан във финала на "Световната Гран При", побеждавайки го с 6:4 фрейма. Ракетата не приличаше много на себе си и пропусна половината от дългите си удари, докато австралиецът бе перфектен и завърши мача с 96% обща успеваемост.

Днес ще се изиграят последните два 1/4-финала:

Джъд Тръмп - Кайрън Уилсън 

Бари Хоукинс - Марк Селби

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички