Кайрън Уилсън срази Стюарт Бингам в епичен дуел, всички 1/4-финали на Мастърс са ясни


Кайрън Уилсън срази Стюарт Бингам в епичен дуел, всички 1/4-финали на Мастърс са ясни
Снимка: Getty Images

1212 0

Кайрън Уилсън удържа Стюарт Бингам и спечели с 6:5 фрейма последния осминафинален сблъсък от тазгодишното издание на престижния турнир по снукър "Мастърс".

"Воинът" започна много силно мача и дръпна на бърза ръка с три фрейма разлика след серии от 57, 82 и 79. "Бинго", шампион от 2020 година, направи 96 преди почивката, за да демонстрира на съперника си, че все още е в мача.

Все пак, Уилсън не бе повлиян от случилото се преди 15-минутната пауза и на свой ред реализира четвъртата си поредна серия от над 50 точки след 83. Бингам измъкна оспорваната шеста партия, а след това стигна и до равенство след брейкове от 53 и 139, който е и най-високият в турнира до момента.

Две серии от 69 и 56 бяха достатъчни на Уилсън, за да се доближи на фрейм от успеха, преди Бингам да отвърне със 132 и да вкара срещата в решителна 11-а партия. В нея драмата бе пълна, като в крайна сметка "Воинът" оправда своя прякор, печелейки с 56:39 точки.

В спор за място на полуфиналите Уилсън ще играе срещу друг бивш шампион в турнира – Джъд Тръмп, който надви със същия резултат Марк Алън в друг качествен сблъсък.

Ето ги и всички 1/4-финали:

Нийл Робъртсън - Рони О'Съливан

Марк Уилямс - Джон Хигинс

Джъд Тръмп - Кайрън Уилсън

Бари Хоукинс - Марк Селби

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички