Лигата на шамарите: Пълен абсурд или новият боен спорт - топ 5 нокаути (ВИДЕО)


Лигата на шамарите: Пълен абсурд или новият боен спорт - топ 5 нокаути (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

6800 0

На 18 януари любителите на бойните спортове проследиха премиерата на един нов спорт от този раздел, а именно удрянето на шамари. Надпреварата се казва Power Slap League или Лигата на шамарите.

В края на 2022 година президентът на UFC Дана Уайт получи одобрение от Атлетическата комисия на щата Невада да стартира турнира в Лас Вегас. За първи път в историята подобни състезания се проведоха официално и на световно ниво.

В надпреварата участват мъже и жени, които са разделени в категории, както в ММА. Конфронтацията се провежда в 3 рунда, а участниците се изправят един срещу друг и се редуват да пляскат лицето на опонента с отворени длани.

Участниците имат 30 секунди за удар и 30 секунди за възстановяване от получен такъв. Победата може да бъде спечелена с нокаут, технически нокаут или по точки. Те се изчисляват по десетобалната система - за победителя в рунда се дават 10 точки, а за загубилия - 9 или по-малко.

Човекът, който получава шамар, няма право да трепне, да повдигне рамото си или да блокира удара. Шоуто ще се състои от 8 епизода.

Един от бойците в Лигата на шамарите разкри, че участие в първата битка носи 2000 долара, а победителят в нея получава още толкова. В бъдеще хонорарът може да се промени.

Новият проект на Дана Уайт обаче получи критики от лекари и спортисти, които са против това, че състезателите често си тръгват с подути и дори обезобразени лица от ударите. Някои участници получават тежки сътресения и дори губят съзнание. А ето що за спорт е флорентинският футбол. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички