Кубрат се отказа от евротитлата


Кубрат се отказа от евротитлата
Снимка: БГНЕС

1751 0

Кубрат Пулев вече не е европейски шампион при свръхтежките професионалисти. Кобрата оваканти пояса, който спечели през май срещу британеца Дерек Чисора. Това съобщи за „Билд" промоутърът на българина Кале Зауерланд.

„Целите ни с Кубрат са много по-високи от пояса на Европейския боксов съюз. Ние се целим към световната титла и пътят ни към нея започва от 3 декември в София с мача срещу Самюел Питър", обясни Зауерланд.

Според едноименната компания вече 8000 билета за битката в „Арена Армеец" са продадени. Справката на „Меридиан Мач" пък показа, че свободните пропуски вече има само за горните нива на залата.

Решението на Кубрат да оваканти титлата на Европейския боксов съюз е очаквано. Той беше длъжен да защитава пояса, като главен претендент за него бе Мариуш Вах. Двамата трябваше да се разберат за битка до края на месеца, пише "Меридиан мач".

Както е известно, в мача с нигериеца Самюел Питър е заложен интерконтиненталният пояс на Световната боксова асоциация. „Билд" пък завършва материала си с твърдението, че у нас Пулев е приеман за национален герой.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички