Има опасност да отнемат шампионския пояс на Кобрата


Има опасност да отнемат шампионския пояс на Кобрата

1613 0

Българският боксьор Кубрат Пулев може да загуби служебно пояса си на европейски шампион в тежка категория, намекна мениджърът Ивайло Гоцев пред "Тема Спорт".

Агентът призна, че има вариант от EBU да отнемат пояса на Пулев, защото на 14 ноември изтича крайният срок за подписване на договор за защита на пояса.

Официален претендент е полякът Мариуш Вах. Гоцев е негов мениджър, както и на нигериеца Самюъл Питър, който ще се боксира срещу Пелев в "Арена Армеец" на 3 декември за за интернационалния пояс на WBC.

"Преди да разговаряме със "Зауерланд" за мач между Кубрат и Питър, водихме преговори за Вах. Моето желание беше двамата да се срещнат за европейската титла в края на годината,

Така и обаче не стигнахме до момент, в който да разискваме детайли по евентуален контракт. Нещата не се получиха и преминахме на вариант с Питър.

След като от EBU са посочили дата, но при прекрачването й всичко зависи от тях. Ако решат, могат да отнемат пояса, защото ние до договор няма как да стигнем на този етап.

Надявам се това да не се случи. Искам Кубрат и Мариуш да се срещнат в началото на следващата година. Това ще бъде хубав мач и ще е супер да се проведе в Чикаго, където има много българи и поляци.

Мен ме вълнува какво става на ринга, а не политиката, така че би било добре Вах да не се боксира за овакантен пояс, а за този, който е притежание на Пулев", коментира Гоцев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички