Кога и къде да гледаме българското участие на Световното по лека атлетика днес?


Кога и къде да гледаме българското участие на Световното по лека атлетика днес?
Снимка: Getty Images/Guliver

11501 0

Българската звезда в леката атлетика Мирела Демирева ще открие програмата с родното участие на Световното първенство по лека атлетика в Доха още в първия ден от надпреварата. Спортист №1 на България за 2016 година ще се бори за влизане във финала днес от 18:40 часа.

Двукратната европейска вицешампионка и сребърна медалистка от Рио 2016 е в компанията на доминиращата в сектора в последните години - Мария Ласицкене. Мирела е с четвърти резултат в групата през този сезон, след като преодоля 1,97 метра. Пред нея, освен рускинята (2,06), са още Вашти Кънингам (САЩ) и Ярослава Махучих (Укр) с по 2 метра.

Нормата за влизане във финала е 1,94 м. Общо 30 състезателки влизат в състезанието в Доха, като са разпределени на две групи по 15. Само 7 от тях не са преодолели въпросната височина през този сезон.

Освен Демирева, днес на старт ще застане още един българин. Георги Цонов е в групата за квалификацията на троен скок. За него световното първенство започва в 19:25 часа. 33 атлети ще се опитат да преодолеят квалификационната норма от 17,10 метра. 26-годишният пловдивчанин има личен резултат от 17,11 метра, който обаче датира от 7 юни 2015-а в Руен и не се брои за официален.

През тази година Цонов записа 17,03 метра на Балканиадата в Правец в началото на септември, което му се води и личен рекорд. В случая обаче тази дистанция може да не се окаже достатъчна, за да го видим на финала в неделя, който по програма е от 21:45 часа. Пряко излъчване от шампионата в Доха ще има по БНТ 3, като то започва в 16.30 часа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички