Коефициенти за спортни залагания: Как работят


Коефициенти за спортни залагания: Как работят
Снимка: iStock

1375 0

Разбирането как работят коефициентите за спортни залагания е от решаващо значение за вашето спортно залагане. Коефициентите са критичен аспект на спортния хазарт и те определят дали си струва да залагате или не.

Възможното изплащане на всеки заложен залог се изчислява с комбинация от залози и съответни коефициенти. В тази публикация ще разгледаме шансовете и как работят. Това ще ви позволи да ги използвате по подходящ начин, когато следващия залагате на който и да е спорт.

Какви са коефициентите за спортни залагания?

Коефициентите се използват за изчисляване на изплащанията на печеливш залог. Когато някой направи залог, му се предлагат конкретни коефициенти, които влияят върху това колко могат да спечелят. По-високите коефициенти означават, че има по-голям шанс за печалба въз основа на залога.

Също така коефициентите отразяват възможностите за някакъв конкретен резултат. По-високите резултати обикновено имат по-ниски шансове. Ако търсите най-добрите коефициенти, можете да разгледате на sportfogadas.net за някои страхотни опции.

Формати на коефициентите, които трябва да знаете

Има три формата за коефициенти и това са десетични коефициенти, парични коефициенти и дробни коефициенти. Вероятно ще срещнете всички тези формати по време на вашето хазартно приключение, така че е важно да се запознаете с тях. Хубавото е, че всички формати работят основно по един и същи начин.

• Парични коефициенти

Коефициентите за парични линии са най-често срещаните сред тях и те често се показват като положително или отрицателно число. Положителното число показва сумата, която залог от $ 100 ще спечели, когато се случи прогнозиран резултат. Негативът от друга страна отразява сумата, която един комарджия ще трябва да заложи, за да спечели 100 долара.

Например, когато има коефициент от +200, това означава, че вашият залог от $ 100 може да ви спечели $ 200 за печалба. Това е в допълнение към залога ви от $ 100. Обаче -200 би означавало, че трябва да заложите $ 200, за да спечелите $ 100 в печалба, в допълнение към първоначалния залог от $ 200. Ако това е равномерно залагане, това означава, че можете да спечелите същата сума, която залагате. Това се отразява като +100.

• Десетични коефициенти

Десетичните коефициенти станаха популярни в САЩ, Европа, Австралия и Канада. Те са по-ясни в сравнение с другите две. Десетичните коефициенти се отразяват като едно положително число и обикновено с два знака след десетичната запетая.

Този брой изразява общото възможно изплащане, включително първоначалния залог на залог. Например, печеливш залог от 1,5 ще спечели общо $ 1,5 за всеки заложен $ 1.

• Дробни коефициенти

Това са конвенционалните формати на коефициенти, използвани във Великобритания. Това изчислява възможните изплащания и печалби по сложен начин. Не се препоръчва за начинаещи поради неговите тънкости. Дробните коефициенти отразяват размера на възможната печалба, която залагащият може да реализира.

Показва се като дроб и възможното изплащане се изчислява чрез добавяне на първоначалния залог. Например, 3 към 1 (3/1) означава, че играчът може да спечели три единици за всяка заложена единица.

Заключение

Това са основите на това как работят коефициентите. Препоръчително е залагащите да разберат как да използват коефициентите при залагане и изчисляване на изплащането, преди да направят първия си залог.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички