Клуб скочи на нелегитимното ръководство на федерацията по таекуон-до


Клуб скочи на нелегитимното ръководство на федерацията по таекуон-до

1461 0

Спортен клуб СК „Сунг - ри Атлантик“ и треньорът му Пламен Трънски скочиха на ръководството на федерацията по такуон-до. Наставникът излезе с отворено писмо, в което изразява недоволството си от управлението на родната федерация.

"Припомням, че Росен Михайлов на изборното събрание заяви, че ще бъде председател и на тези, които не гласували за него и, че ще работи за обединението на Федерацията. Съмнявам се, с подобни действия той и хората около него ще успеят да ни убедят в намеренията си. Лично за себе си, аз съм убеден, че няма да успеят", споделя Трънски.

Все пак четирима от членовете на УС, председателстван от Росен Михайлов, бяха членове и на предишното ръководство, което също се опитваше да действа репресивно в определени моменти по отношение на СК „Сунг-ри Атлантик“ и някои други клубове.

В крайна сметка, смятам, че не е толкова важно, че някой се опитва да натрие носа на Пламен Трънски. Други са важните неща, които се случват или по-скоро, които не се случват, за да можем да твърдим, че се развиваме нормално.", споделя Трънски

Той отбелязва и няколко тревожни момента:

- Общият брой на състезателите при мъжете и жените на последното ДП беше около 20.

- Елитните ни състезатели при мъжете и жените са 3.

- Те получават мизерно или никакво възнаграждение за труда си. Затова са само трима, а догодина може и да са по-малко.

- Треньорите на елитните състезатели получават мизерно възнаграждение (180 лв/м.). Затова са принудени да се занимават с физкултура вместо със спорт за високи спортни постижения.

- Постъпленията на средствата във Федерацията са само и единствено от Министерството на спорта. Външни средства няма, въпреки обещанията дадени през м. юли, че сериозни фирми ще подпомагат финансово федерацията. Състезателите и треньорите им се готвят без никакви средства.

- Мизерно медийно отразяване на постиженията. В това отношение всеки се оправя както може и основно на местно ниво.

- Продължава разделението между клубовете по всякакви линии - удобни и неудобни, софийски и провинциални, наши и ваши.

- Неясноти относно ръководството, а от там и относно бъдещето на Федерацията.

- Създадена е хранителна среда, в която удобно виреят анонимни елементи, които се активизират преди избори и бълват слухове и анонимки, целящи да уронят престижа на определени личности и с това да дестабилизират, и без това нестабилната среда във Федерацията. Липсва уважение между колеги и желание за взаимно сътрудничество.

"Нямам намерение да обиждам никого, но лично аз не мога да възприема за адекватно ръководство, което единствено администрира държавни средства и постъпления, получени на базата на постиженията на състезатели и треньори, за което това ръководство не се грижи както трябва. Основната задача на всяко работещо ръководство, според мен следва да бъде увеличаването на бюджета със средства, набирани извън държавните постъпления, осигуряването на средства за заплати и премии на състезатели и треньори, защото те са основната ценност на Федерацията.

За да се нормализират нещата и тръгнат в правилната посока е необходимо можещо и работещо ръководство на Федерацията. Все по-трудно става да се работи и постига нещо в такава среда. Затова искрено се надявам, че скоро ще дойде прекрасния ден, в който отново всички ще погледнем в една посока и ще си стиснем ръцете за благото на българското таекуон-до.“, завършва Трънски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички