Класиците с атрактивни победи на шампионата в Сливен


Класиците с атрактивни победи на шампионата в Сливен
Снимка: Фейсбук

1523 0

Националите в класическия стил постигнаха атрактивни победи на Държавния шампионат по борба в Сливен, съобщиха от Българската федерация по борба. Европейският шампион от 2020 Едмонд Назарян записа два успеха до момента, без да даде точка на съперниците си в категория до 60 килограма. Първо той се справи с Адриан Романов с 8:0, а след това преодоля и Мирослав Емилов също с 8:0. За място на финалите Назарян ще излезе срещу Мартин Борисов.

Двубоите са в зала „Васил Левски“ и са без публика заради противоепидемичната обстановка. До полуфиналните битки стигна световният и европейски вицешампион Кирил Милов (97), който също е с актив от 2 успеха. На старта асът на ЦСКА се наложи над Мирослав Тодоров с 8:0, а след това срази и Борислав Василев с 10:2. Следващият му съперник ще е опитният Ради Недков.

В същата категория до тази фаза на шампионата достигна Симеон Станкович, финалист от телевизионното шоу „Игри на волята“. Състезателят на „Васил и Георги Илиеви“ (Кн) се отчете с две категорични победи – 7:0 срещу Николай Велев и 8:0 срещу Радослав Русев. А в следобедния сеанс ще срещне Мартин Иванов. Айк Мнацаканян (77 кг), трети от световно и европейско първенство, също е с две победи в актива си до момента. В осминафиналите националът се наложи над Николай Гушевилов, а после срази Иво Стоянов, като и в двете срещи постигна успех с по 8:0. На полуфиналите Айк ще спори с Добрин Даркев.

В същата категория полуфиналист е Стоян Кубатов (“Ботев-93”, Враца), който се отчете с победа с 8:0 срещу Петър Митов и туш срещу Тодор Мелконян. За място на финалите младият талант ще спори с Иван Предьов. На полуфиналите е и настоящият носител на златния пояс „Никола Петров“ Дейвид Димитров, който на старта в категория до 72 кг се наложи с 9:0 над Виктор Гюров, а след това Георги Аначков се отказа. Следващият му противник ще е Любомир Кирилов.

В тежка категория до 130 кг на полуфиналите е младият ни национал Радослав Георгиев. Още в първата среща представителят на „Берое“ (Стара Загора) тушира Теодор Ганев, а после се преодоля с 8:0 и Асен Табаков. За призовите места спорят 154 състезатели от 28 клуба. Утре започват жените, а в събота - мъжете в свободния стил.

Днес срещите в зала „Васил Левски“ изгледаха селекционерът на националите Братан Ценов, помощниците му Емил Будинов и Елис Гури. Сред зрителите бе и олимпийския шампион Георги Мърков, който е и нов президент на клуба по борба на „Левски“, както и Бисер Георгиев, досегашен треньор в националния ни отбор, Иво Ангелов – световен и европейски шампион, Вангел Вангелов – член на управата на БФ Борба и др.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички