Кирил Петков искал Радостин Василев за спортен министър дори повече от Слави Трифонов


Кирил Петков искал Радостин Василев за спортен министър дори повече от Слави Трифонов
Снимка: БГНЕС

3393 0

Министър-председателят Кирил Петков е настоявал Радостин Василев да поеме Министерството на младежта и спорта, дори повече от лидера на партията "Има такъв народ" Слави Трифонов, на която доскоро спортният министър в оставка бе член. Това разкри самият Василев пред bTV.

Припомняме, че Радостин Василев се отцепи от парламентарната група и от самата партия заради това, че "мафията проби в "Има такъв народ", както се изрази той. Василев е в оставка, която ще бъде депозирана от Кирил Петков в Народното събрание, където трябва да се гласува.

„Кирил Петков настояваше аз да застана начело на спортното министерство най-много, повече дори от Трифонов. Слави ми призна, че именно премиерът е настоявал да бъда спортен министър. Казал е на Трифонов, че има подготвен експерт, който трябва да е министър“, заяви пред bTV Радостин Василев.

„И на пресконференцията вчера казах, че не мога да подвеждам хора в качеството си на министър. Обещал съм нова спортна зала на Плевен, както и други спортни обекти да бъдат обновени. В момента, в който премиерът ми депозира оставката, народните представители ще гласуват и ще решат. Получих съобщения от хиляди хора, които ми оказват подкрепа и искат да продължа. Всичко зависи от това дали ще ми бъде гласувана оставката. Ако това се случи, тогава е твърдо вероятно да напусна и Народното събрание“, завърши Василев.

Ето какво каза Радостин Василев на извънредна пресконференция в понеделник!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички