Радостин Василев: Депутатите ще решат съдбата ми, тръгнах на кръстоносен поход срещу мафията в спорта


Радостин Василев: Депутатите ще решат съдбата ми, тръгнах на кръстоносен поход срещу мафията в спорта
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2366 0

Министърът на младежта и спорта в оставка Радостин Василев даде извънредна пресконференция в зала „Родина“ на Националния стадион "Васил Левски". На брифинга той и още 6 депутати обявиха, че напускат парламентарната група на „Има такъв народ“. От думите му стана ясно, че в крайна сметка народните представители в парламента ще решат съдбатата му, т.е дали ще остане на поста си като спортен министър.

"Ето, излязох открито пред всички. Ангажирах хора в Национална спортна база, в тотото... В момента  същите тези хора ме питат какво правим? Аз съм с тях всеки ден. Лоялен съм към тях, защото те са ме издигнали. Не съм позволявал на никого да ми налага експерти и съветници в министерството на спорта. Нека оставката ми бъде депозирана и волята на народните представители да реши моята съдба", обяви на брифинга Василев..

"Съвсем открито осъществих  този кръстоносен поход срещу мафията в спорта. Започнах безпардонно изчегъртване на мафията. Обещах спортна зала на Плевен. Обещах да бъде възстановена базата на "Червено знаме". Не се радваха на моите действия, защото в определен момент започнахме да засягаме нечии интереси“, продължи той..

Нарушавал съм страшни интереси. Всички спортни имоти са завладени от мафията. Почти всички спортни федерации са превърнати в офиси и структури на ГЕРБ. Не мога да бъда купен от никого! Мога да бъда убит, но не и купен!", каза още министърът на спорта в оставка.

А ето как Радостин Василев изригна и срещу спортни сайтове.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички