Карлос Насар с първа световна купа при мъжете, малко не му достигна за рекорд (ВИДЕО)


Карлос Насар с първа световна купа при мъжете, малко не му достигна за рекорд (ВИДЕО)
Снимка: Lap.bg

1835 0

Най-добрият ни щангист Карлос Насар загря за Олимпиадата в Париж с триумф на Световната купа по вдигане на тежести в Тайланд. Българинът завоюва в събота първи златен медал на световно ниво с мъжете, но малко не му достигна за абсолютния рекорд. 

 

В категория до 89 килограма 19-годишният Насар изравни световния мъжки рекорд на китаеца Ли Дайин от 396 килограма. Това бе достатъчно да спечели златото в Пукет. 

Днес българинът постигна световен рекорд в изхвърлянето от 181 килограма, но той се задържа само една минута. Тогава той бе подобрен и от колумбиеца Джейсон Лопес - 182 килограма. Старият световен рекорд в движението на Ли Дайин бе 180 килограма от шампионата на Азия миналата година.

Насар нямаше реална конкуренция и този път в двубоя, след като вдигна 215 килограма още от първия си опит, а след това опита и два опита за световен рекорд в движението на 224 килограма.

Насар отново е в №1

При втория от тях българинът бе съвсем близо до успех, но не успя да задържи щангата над главата. Ако това се беше случило, талантът щеше да запише и световен рекорд в двубоя от 405 килограма.

След Насар втори завърши Джейсон Лопес с 392 килограма. Ли Дайин остана трети с 383 килограма (173 в изхвърлянето и 210 в изтласкването). Италианецът Пицолато остана четвърти с двубой от 380 килограма (170 кг + 210 кг).

Следете всичко най-интересно около Насар със SportLive.bg!

Още: Карлос Насар се разкая и посочи най-голямата грешка в живота си досега

Карлос Насар се показа като вярващ с изрецитирането на страхотна молитва

"Хората ми обърнаха гръб": Карлос Насар с тъжен разказ - дал почти всичките си спестявания

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички