Йордан Йовчев вижда светло бъдеще за спортната ни гимнастика


Йордан Йовчев вижда светло бъдеще за спортната ни гимнастика

1828 0

Легендата на българската спортна гимнастика Йордан Йовчев остана очарован от представянето на българските състезатели по време на Световната купа по спортна гимнастика и акробатика, която се проведе във варненската зала "Конгресна".

Шефът на организационния комитет изрази задоволството си както от успешно преминалото състезание, както и от 25-те медала, спечелени от български спортисти. Също така той вещае силно бъдеще за българската спортна гимнастика, която изглеждаше обречена, преди с нея да се захванат Йовчев и настоящият шеф на федерацията Красимир Дунев.

"Няма как да не съм доволен от Световната купа. Юношите и девойките се справиха прекрасно и ни дават оптимизъм, че в бъдеще им предстоят още много успехи. Изпълнението на Батинков и сребърния медал бяха достоен завършек на състезанието. Не помня кога сме имали 5-ма състезатели на финали на Световна купа. Това е изключително постижение за българската гимнастика, което ни дава увереност, че се движим в правилна посока", категоричен беше легендата на българския спорт.

"Като организатори се справихме добре, поне според отзивите и поздравленията, които получаваме до момента. Изказвам искрената си благодарност към всички, които направиха възможно това състезание - кметът на Варна Иван Портних, шефът на Двореца на културата и спорта Минко Христов, ръководителите и работниците на "Хидрострой", на медиите за коректното отразяване на събитията, на доброволците, без чиято помощ нямаше да можем да се справим, изобщо на всички съпричастни с турнира.

"Президентът на Международната федерация беше в България макар и за един ден, но дойде, защото искаше сам да се убеди в това, че акробатика и гимнастика могат да направят нещо хубаво, нещо ново и най-вече да разбере дали това начинание ще има светло бъдеще. Мисля, че остана изключително доволен от това, което успяхме да сътворим".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички