Шеф на световната гимнастика хвали България


Шеф на световната гимнастика хвали България

1331 0

Въпреки натоварения си график президентът на Международната федерация по гимнастика Бруно Гранди отдели от времето си и посети първата в историята на комбинирана Световна купа по спортна гимнастика и акробатика.

Италианецът наблюдава на живо целия състезателен ден в Двореца на културата и спорта във Варна вчера, 7 май, а днес професионални ангажименти го накараха да отпътува към Норвегия и Австралия. "Винаги се чувствам добре в България. Приятно съм изненадан от факта, че виждам представители и от нови страни, не само от традиционните, в които гимнастиката и акробатиката са популярни. Това означава, че нашият спорт се развива. Нивото на състезанието е много високо, с класни участници от много държави. Любопитно е да видим как ще бъде приет този нов формат, който вие организирате за пръв път. Защото имаме нужда да променим някой неща в гимнастиката и съм щастлив, че България проправя пътя към бъдещето", коментира Гранди.

"Наистина съжалявам, че няма да мога да остана до края на турнира, защото с всеки изминал ден става все по-интересно. Това е нов формат, нова комбинация, експеримент и е вълнуващо да разберем дали ще бъде успешен", сподели Гранди, който за пореден път похвали и способностите на страната ни да провежда успешни гимнастически състезания.

"Не се нуждаете от моята оценка за организацията. Доказали сте, че може да проведете турнир от най-високо ниво. Всичко във Варна е перфектно", завърши той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички