Извънредно: Шерпите стигнаха лагер №1, ще нощуват там


Извънредно: Шерпите стигнаха лагер №1, ще нощуват там
Снимка: БГНЕС

11841 0

Италианският алпинист Алесандро Филипини обяви, че екипът от Шерпи, който издирва българина Боян Петров, е достигнал до лагер №1 в близост до върха Шиша Пангма - мястото, където за последно беше видян родният алпинист. Италианецът обяви това преди малко, като изглежда за деня операцията по откриването на Петров е прекратена.

"Шерпите достигнаха до камп №1 в близост до Шиша Пангма, където Боян Петров се изгуби и е неоткриваем в последните дни. Екипът ще прекара там вечерта", написа Филипини в своя Facebook профил.

Какво се случва с хеликоптерите?

Двата хеликоптера, които се включиха в търсенето на Боян Петров, се намират в Нялам - позиция, намираща се на 20 километра от Шиша Пангма. Екипите имат два подготвени маршрута за достигане до крайната точка, но в същото време от екипа потвърдиха, че ветровете не позволяват на вертолетите да се придвижат по-напред от настоящата си локация.

"Заради сериозните пречки, които оказва вятърът, в момента се намираме на място Нялам, което е на около 20 километра от лагера в Шиша Пангма. Ние сме оторизирани директно от правителството на България да продължим и изпълним мисията", информират от спасителния екип, който е осигурил спасителните кораби, цитирани от изданието "Dream Wonderlust".

В употреба са пуснати два хеликоптера, които имат необходимото оборудване да извършат операцията, но времето продължава да е сериозна пречка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички