Екипът, издирващ Боян Петров, обяви точната си локация и какъв е планът


Екипът, издирващ Боян Петров, обяви точната си локация и какъв е планът
Снимка: БГНЕС

3909 0

Двата хеликоптера, които се включиха в търсенето на Боян Петров, се намират в Нялам - позиция, намираща се на 20 километра от Шиша Пангма. Екипите имат два подготвени маршрута за достигане до крайната точка, но в същото време от екипа потвърдиха, че ветровете не позволяват на вертолетите да се придвижат по-напред от настоящата си локация.

"Заради сериозните пречки, които оказва вятърът, в момента се намираме на място Нялам, което е на около 20 километра от лагера в Шиша Пангма. Ние сме оторизирани директно от правителството на България да продължим и изпълним мисията", информират от спасителния екип, който е осигурил спасителните кораби, цитирани от изданието "Dream Wonderlust".

В употреба са пуснати два хеликоптера, които имат необходимото оборудване да извършат операцията, но времето продължава да е сериозна пречка.

Екипите имат два различни пътя, по които могат да стигнат до Шиша Пангма, които може да видите на снимката:

"Когато времето се оправи, ще подновим нашата мисия. Ако не се оправи, ще останем в Нялам до ранни зори, когато стартираме нов опит да стигнем до върха", казват от спасителния екип. Хеликоптерите са достигнали днес до Нялам, след като са били изпратени от Катманду. Надеждата е, че скоро ветровете ще намалеят и двете машини ще се опитат да стигнат до Шиша Пангма.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички