Прогноза на италианския колега на Боян Петров - Алесандро Филипини


Прогноза на италианския колега на Боян Петров - Алесандро Филипини
Снимка: Grand и Joy Optics

3140 0

Италианският алпинист Алесандро Филипини коментира какви са очакванията му за днешния ден, в който атмосферните условия трябва да са по-добри и търсенето на Боян Петров да бележи по-сериозен прогрес. Той обаче също сподели, че ветровете в Шиша Пангма са много силни и хеликоптерите не могат да се включат в издирването на над 5000 метра надморска височина.

"Тази сутрин китайски екипи по спасяване и шерпи тръгнаха от базовия лагер. Но явно ветровете са по-силни от очакваното, което забавя сериозно придвижването на катерачите. Вероятно днес ще могат да стигнат само до лагер №1. Ветровете пречат и на хеликоптерите, които трябваше да се включат в издирването на Боян. Той беше видян за последно на 3-и май", написа той в профила си в социалната мрежа Facebook.

СИЛНИ ВЕТРОВЕ ПРЕЧАТ НА ХЕЛИКОПТЕРИТЕ

Отново лоши новини долетяха от Шиша Пангма. Хеликоптерите, които трябваше да помогнат за откриването на Боян Петров, не могат да продължат да кръжат над района заради изключително силните ветрове, които са се появили в местността.

Според информация от по-рано днес, хеликоптерите са стигнали в подножието на върха и са изчаквали по-добри метеорологични условия, за да продължат летенето на по-висока надморска височина. Ветровете обаче достигат до над 100 км/ч максимална скорост, а средната е около 40%. При първа възможност хеликоптерите ще продължат своето търсене. Подробности за търсенето на Боян Петров четете в Sportlive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички