Ивет Лалова: Дъждът и вятърът ми попречиха да се върна с медал от Европейското


Ивет Лалова: Дъждът и вятърът ми попречиха да се върна с медал от Европейското

5125 0

"Конкуренцията беше невероятна, но със сигурност лошите условия ми изядоха поне медала" - сподели българската спринтьорка Ивет Лалова при завръщането си в България от Европейското първенство по лека атлетика в Цюрих, предаде репортер на БГНЕС.

Лалова остана пета във финала на късия спринт, който се проведе при много силен насрещен вятър - 1.7 метра в секунда, което й попречи да покаже върха на възможностите си.

"Останах разочарована от условията, знаете, че аз съм лека спринтьорка и не мога да бягам с насрещен вятър, а имаше точно насрещен вятър и дъжд. Съжалявам, че не успях да покажа истинската си форма, защото съм много добре подготвена, в невероятна форма съм и се надявам до края на сезона да успея да го покажа отново. Наистина и конкуренцията беше невероятна, но със сигурност лошите условия ми изядоха поне медала. Ако вятърът беше 2 метра попътен, можеше да съм и пред холандката, защото аз съм много по-лека от нея, но знаете, че в атлетиката няма категории, за съжаление. Всички се борим еднакво" - коментира тя на Летище София.

"Щафетата ми се стори много добре, поради факта, че беше импровизирана. Ние не сме работили, нямаме време дори да я сглобяване. За бързината, с която я сглобихме, смятам, че се справихме много добре и направихме най-силното си бягане за сезона. Ако малко се поработи върху това нещо, ще имаме много големи шансове, тъй като видяхте накрая, една щафета се изпуска, втора - пада, трета - остава отзад и накрая се взима медал много по-лесно, отколкото в индивидуална дисциплина", каза още Лалова.

"Заговорих за 400 метра на шега, защото 60 метра е много къса дисциплина за мен, а зимата вече няма 200 метра, аз останах последната европейска шампионка на 200 в зала. Надявам се, че ми остават още няколко години в атлетиката и смятам да изцедя всичко и да взема максимума, и да се забавлявам" - допълни спринтьорката.

"Шиперс се появи още преди няколко години, като млада девойка и много обещаваща атлетка. Тя е невероятен талант, надявам се да оправдае моите думи, а да не се окаже просто един пореден блясък, който ще изчезне мигновено. За да направи тези резултати, особено на 200 метра, където условията бяха много тежки, а и беше шесто бягане за нея, тя даде невероятен резултат. Много вярвам в това момиче. Появиха се едно цяло поколение атлетки, много надъхани. Новото поколение европейски спринтьорки е много различно и много силно. Аз вече хващам не знам кое подред поколение европейски спринт, но се радвам, че съм още там и че продължавам да се доказвам. Все пак, от останалите финалистки от предното ЕП в Хелзинки, нито една не успя да влезе във финала на 100 метра. Аз влязох и вярвам, че имах реални шансове за медал и се задоволявам с петото място".

"Сега ми предстои едно надъхване, в много добра форма съм и ще търся добро представяне до края на сезона, дай Боже, да направя един силен резултат на 100 метра, водещ на Европа. Надявам се в идните 2 седмици до края на сезона да постигна един резултат от рамките 11 равно или под 11 секунди. Може би ще го направя в Риети, където живея. Има силен турнир там всяка година. Ще изненадам американските конкурентки там" - завърши Лалова.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички