На европейското в Цюрих: Атлетите ни - гола вода!


На европейското в Цюрих: Атлетите ни - гола вода!

2485 0

Дори Ивет Лалова не успя да изтика родната лека атлетика от дъното. Състезателите ни записаха поредно постно представяне на голям форум, а надеждите за медал от европейското първенство в Цюрих се изпариха без време. Нашите пуснаха в употреба куп оправдания от рода на времето, вятъра, голямото разстояние от хотела до стадиона, че дори и липсата на швейцарска точност. Равносметката два дни преди края на първенството е кръгла нула - нито един медал за България.

С най-големи очаквания беше натоварена Ивет Лалова. Най-бързата бяла жена в света за първи път в кариерата си беше подложена на напрежение от това да защитава титлата си. Преди две години Ивет спечели златото на 100 метра от първенството в Хелзинки, единствения медал за България от турнира, припомни "Всеки ден". В Цюрих обаче записа петото най-добро време в спринта. Чаровната Лалова отиде на поправка на 200 метра, но там отпадна още в полуфиналите.

Ивет първо се оправда, че е "глезена" и по-студеното време и вятърът й пречи много. След полуфинала на 200 метра пък се оплака от програмата на турнира и малкото време за почивка. "Прибрах се в 23,30 часа. Викнаха ме на допинг-контрол след финала на 100 м и се забавих на стадиона, примолих се за кола, нямаше автобуси за хотела. Вечерях в полунощ, легнах в 1, станах в 7, за да дойда да бягам серии на 200 м. Тежка програма", каза Лалова. Инна Ефтимова пък въобще не стигна до финалите на 100 и 200 м.

Провалът на Георги Иванов беше епичен. Жоро Гюлето, 5-и от последното световно първенство, тръгна страхотно и се класира за финала в тласкането на гюле само с един опит. Там обаче беше под всякаква критика и отпадна след три фаула. "Това са грешки в техниката, всичко е в главата ми", намери причина за провала Жоро Гюлето.

Вчера пък скачачките ни Венелина Венева-Матеева и Мирела Демирева отпаднаха още в квалификациите на скока на височина. "Това беше най-слабото ми състезание", наясно е 40-годишната Венева-Матеева. Опитната скачачка не пропусна да подчертае променливите условия в Цюрих и обеща по-сериозни резултати в зимния сезон, когато времето не влияе на резултатите. Демирева добави: "Разочарована съм, исках на финал, но просто не се получи".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички