Историческо: ITF Sofia Open 2022 със статут на международно събитие


Историческо: ITF Sofia Open 2022 със статут на международно събитие
Снимка: Българска федерация по Таекуон-до

1407 0

ITF Sofia Open 2022 се провежда за първи път и е част от спортния календар на Българска Федерация по Таекуон-до ITF като има статут на международен турнир. Събитието ще се проведе на 11 и 12 юни 2022 г. в спортна зала „София“. Участие ще вземат отбори от около 50 клуба от България и близките страни, с над 500 състезателя.

София не е била домакин на турнир от над 10 години, но е градът с най-много трениращи и клубове - интересът в общността към турнира е голяма.

Събитието съвпада с 20-годишнината от смъртта на създателя на Таекуон-до – генерал Чой Хонг Хи и това също му отрежда специално място в спортния календар.

Предвижда се участие на елитни състезатели, носители на европейски и световни титли от над 30 клуба, членове на БФТ ITF от цялата страна - София, Благоевград, Перник, Пловдив, Панагюрище, Севлиево, Ботевград, Габрово, Асеновград, Стара Загора, Плевен, Варна и др. Участие от чужбина на клубове от Гърция, Сърбия, Македония, Словения и др.

Организатор на състезанието е ITF Таекуон-До клуб „Левски-Ангели“. Клубът има богата и успешна 25-годишна история и е разпознат като дом за всеки, който иска да тренира – без значение от възраст и умения.

Какво е Таекуон-До ITF

Корейското бойно изкуство Таекуон-до е изключително популярно в световен мащаб. Практикувано e от милиони хора на планетата и дължи своята популярност на качествата, които развиват трениращите, на атрактивните си техники и на своите миролюбиви принципи и философия.

В глобален мащаб съществуват 2 течения – ITF (International Taekwon-do Federation) и WTF (World Taekwon-do Federation). Исторически WTF (или просто WT след 2018 г.) е обвързано с Южна Корея и има по-комерсиален имидж, докато ITF се възприема като по-традиционното течение и се свързва със Северна Корея.

И двете течения на Таекуон-до се появяват в България през 80-те години на миналия век и вече близо 40

години, хиляди български деца (и не само) поемат по пътя на бойното изкуство – усвоявайки умения за самозащита и възпитавайки се в принципите на Таекуон-до: вежливост, почтеност, постоянство, самоконтрол и непоколебим дух.

Практически, Таекуон-до е една наистина добра възможност за по-смислен живот на младите хора - без алкохол, цигари, наркотици и много от пороците на съвременното общество. Спокойно можем да кажем, че със своята философия, научна обоснованост, естетика и спортен дух, Таекуон-до е начин на живот.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички