Ина Ананиева: Занапред ще участваме само в Световни купи


Ина Ананиева: Занапред ще участваме само в Световни купи

1317 0

"Оттук нататък ще участваме само в Световните купи”. Това каза треньорът на ансамбъла по художествена гимнастика Ина Ананиева, предаде БГНЕС.

Грациите ни в състав Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова и Християна Тодорова спечелиха два сребърни медала на финалите на отделните уреди и приключиха надпреварата с общо три отличия от три възможни на Световната купа в Лисабон.

"Беше много тежко, но много сполучливо състезание. Момичетата се справиха изключително и през трите състезателни дни. Имахме много тежка конкуренция. Всичките отбори без Китай бяха там. Представям си какво ни чака оттук нататък на следващите световни купи и на европейското до Олимпиадата. Виждате какво толериране има в момента и на Израел. Няма да коментирам оценките им, но бяха доста завишени. Израел не играха нищо по-различно от това, което показаха в Москва. Аз бях спокойна за нашите момичета, защото ние направихме много добра подготовка", коментира Ананиева.

"Това, което ми направи впечатление е, че Русия играха без грешка всичките дни. Италия не успя да покаже композициите си в най-добрата си светлина, но в никакъв случай не ги подценяваме като едни от основните ни конкуренти. Беларус също бяха с много добри композиции, но и те допуснаха грешки", допълни тя.

"Оценявам представянето ни като отлично. Условията в залата бяха абсурдни. Единият ден влажността в залата беше 85-90% и лентите лепнеха. Само ние, Израел и Русия си изиграхме съчетанията без груби грешки. Оттук нататък ще участваме само в световните купи. Следващата седмица летим за Италия. Момичетата играха по-добре от Москва. Има още много детайли за изчистване и има още доста работа. Състезанието в Лисабон ни доближи максимално до условията, които ще са в Бразилия”, завърши треньорката.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички