Безгрешен, българският ансамбъл се окичи със злато в Москва


Безгрешен, българският ансамбъл се окичи със злато в Москва

891 0

Българският ансамбъл по художествена гимнастика записа победа на първия за годината турнир от веригата Гран при, провел се в руската столица Москва.

Възпитаничките на Ина Ананиева, в състав Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова и Християна Тодорова, изпълниха без грешки композицията си и получиха най-високата оценка - 17.700 точки.

Изключително щастлива от постигнатото бе председателят на Българската федерация в този спорт Илиана Раева.

"Да отидеш в Москва и да станеш по такъв безапелационен шампион е един прекрасен старт в олимпийската година. Успехът е още по-голям, защото не само спечелиха по безапелационен начин – единствените, които не допуснаха грешка, но освен това и специалистите, изказали мнение коментирали, че нашите композиции са много силни, а това е много важно", сподели тя.

"Разбира се, има какво още да се желае. Ина Ананиева има идеи за обогатяване и прецизиране на композициите, имаме обаче достатъчно време. Важното е, че те се представиха на много добро ниво и ние сме много щастливи от това”, каза още Раева.

"В гимнастиката конкуренцията стана много силна. Все пак сме в самото началото и не бива да летим в облаците. Амбициите на много страни ще бъдат големи. Прекрасно е, че победихме, но вече трябва да мислим за това какво можем да подобрим, както и да продължим с подготовката си, за да бъдем спокойни за Олимпиадата”, допълни шефката на федерацията ни.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички