Боряна Калейн след европейската титла: Имах нужда да се изключа от гимнастиката, отрази ми се добре


Боряна Калейн след европейската титла: Имах нужда да се изключа от гимнастиката, отрази ми се добре
Снимка: БГНЕС

2076 0

Новата европейска шампионка по художествена гимнастика в многобоя Боряна Калейн очаквано бе изключително развълнувана и щастлива от спечеления златен медал.  Българката получи резултат от 131.000 точки, за да се качи на върха.  Стилияна Николова спечели бронзовия медал с резултат от 129.500 точки.

29 години по-късно огромен успех в индивидуалния многобой

"Трудно ми е да опиша емоциите си. Преди всичко съм много щастлива. Имах вътрешно чувство, че ще постигна мечтата си. Радвам се, че издържах и успях. Вярвах в успеха. Много съм щастлива, от това, което постигнах", сподели тя пред БНТ.

"Радвам се, че имаме силен отбор. Слилияна Николова работи, страшно добро момиче е. Заслужава го. Нека не се отчайва, че си е повторила успеха тази година, защото догодина ще го подобри", допълни тя.

"Радвам се, че отново подобрявам нечие постижение. За трети път подобрявам постижение на Мария Петрова. Имах нужда малко да се изключа от гимнастиката. Определено това ми се отрази добре. Очаквам да си изиграя съчетанията утре и да си свърша работата", добави тя. Калейн изпревари сънародничката ни Стилияна Николова. Стили водеше до последния уред, но в крайна сметка финишира с бронза.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички