Раева: Винер се изложи малко с атаката срещу нас, трябваше да го приеме с достойнство


Раева: Винер се изложи малко с атаката срещу нас, трябваше да го приеме с достойнство
Снимка: Facebook профил на Ирина Винер

2863 0

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева коментира нападките към родния ансамбъл от страна на Ирина Винер-Усманова. Президентът на Руската федерация по художествена гимнастика не понесе добре олимпийския триумф на родните грации в Токио през 2021 година.

"Никога не съм ѝ се сърдила, бях много изненадана, защото смятах, че е по-различна като личност. Много не ѝ отиваше това, което се случи. Малко се изложи с цялата тази атака. Тя е един голям специалист, признат и от мен, а такъв човек трябва да вижда, когато някой е по-силен от теб", каза Раева в ефира на "Нова".

"А ние 5 години извадихме очите на света, че сме най-силните в света и тази олимпийска титла беше най-закономерното нещо. Тя трябваше да го приеме с достойнство", допълни съпругата на Наско Сираков.

"Те (руският ансамбъл и гимнастичките, бел.ред.) се готвят, правят някакви състезания с държави, които не ги санкционират. Те се надяват по възможно най-бързия начин да се завърнат на терена. Съчувствам и на Украйна, и на Русия.

Обичам силната конкуренция, а сега ме интересува само българската художествена гимнастика, гимнастичките ни и състоянието на конкуренцията, която в отсъствието на Русия и Беларус вече всички имат претенции да бъдат номер едно. Сега дори стана по-тежко, отколкото, когато бяха рускините", каза още тя. Когато обаче атаките се случиха, реакцията на Раева беше много по-гневна

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички