Илиана Раева обяви драстични промени в ансамбъла на България по художествена гимнастика


Илиана Раева обяви драстични промени в ансамбъла на България по художествена гимнастика
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1859 0

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика - Илиана Раева, анонсира промени в представителния ни ансамбъл. Тя обяви, че две от момичетата в него са сменени.

"В ансамбъла има сериозни промени, драстични. Две от състезателките са сменени. Това са Жанина Трашлиева и Радина Томова, а на тяхно място влязоха Магдалина Миневска и Маргарита Василева.

След Световното първенство Весела Димитрова направи сериозен анализ на представянето и взе това решение. То не може все да вървим нагоре, нагоре нагоре. Истината е, че в последните 10 години ние сме отбор на годината на България. Случват се кризи.

Слава богу, че се случи сега, преди олимпиадата. Дай Боже, това да е знак, че ще бъдем добре на олимпиадата. Направихме много, много силни композиции, както в индивидуалното, така в ансамбъла. Работата в залата е много сериозна и мисля, че нещата ще се получат много добре", каза Раева пред БНР.

"След олимпиадата при всички случаи ще има сериозни рокади и замяна на основни състезателки с тези от девойките. Въпреки че ансамбъл девойки го подготвяме за 2025 година. За тогава ние отново поискахме от Световната централа да бъдем домакини на Световно първенство за девойки", посочи още бившата грация. През май тази година Раева определи новия ансамбъл като "наказателен отряд".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички