И Ерлинг Холанд като Кристиано Роналдо, иска да развива собствен бизнес за милиони


И Ерлинг Холанд като Кристиано Роналдо, иска да развива собствен бизнес за милиони
Снимка: Getty Images

8938 0

Ерлинг Холанд е готов да последва стъпките на Кристиано Роналдо, като се стреми да увеличи приходите си извън футболния терен. Норвежкият нападател сега е едно от най-разпознаваемите имена във футбола, след като изигра основна роля в Манчестър Сити, който спечели требъл миналия сезон.

Ще копира бизнес начинанията на Роналдо

Той вече отбеляза 71 гола в само 75 мача за клуба от Висшата лига, откакто се присъедини от Борусия Дортмунд през 2022 г. По-рано този месец The Guardian определи Холанд за най-добрия играч в световния футбол за 2023 година и норвежкият национал изглежда готов да спечели от статуса си на суперзвезда.

Холанд готов да стартира свой бизнес

Според "The Sun", Холанд се надява да използва инициалите си - EBH, с оглед потенциално да пусне своя линия дрехи. Твърди се, че 23-годишният е подал молба в родната си Норвегия. При положение, че тя бъде одобрена, Холанд може да сложи своя печат върху редица дрехи, включително пижами.

"Той също така би искал да има персонализирани сапуни, дезодоранти, парфюми, компютърни игри, мобилни телефони, смарт часовници, бижута, чадъри, бутилки за напитки, слънчеви очила, топки за йога и спортни панталони", се добавя от изданието.

Миналия юни нападателят имаше оферта за търговска марка на пълното му име, отхвърлена в Норвегия. Той беше изпреварен от друг със същото име, 29-годишен от Осло, но изглежда, че е предприел нов опит.

Роналдо е може би най-известният пример за играч, който успешно борави с търговските права върху името си. Според "Gerben Law" Кристиано притежава множество търговски марки със своето име. Роналдо пък направи специален коледен подарък, с който зарадва сина на бившия си съотборник в Реал Мадрид - Марсело.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички