И друг път се случвало по седмица Боян Петров да го няма в базов лагер


И друг път се случвало по седмица Боян Петров да го няма в базов лагер
Снимка: БГНЕС

3127 0

От сателитния телефон на Боян Петров, за който се смята, че е изчезнал в Хималаите и от 3 май няма връзка с него, вчера сутринта е направено обаждане до негов колега алпинист, написа в профила си във Фейсбук Борислав Сандов от „Зелените“.

Първоначално той написа, че обаждането е от Боян Петров, но по-късно посочи, че според нова информация телефонът на българския алпинист „е в шерпите му и явно някой от тях е направил обаждането“, съобщи БНР. „Всички се надяваме, че се е отправил към някой от по-ниските лагери и скоро ще се свърже с някого от нас“, написа още Сандов.

Надеждите са спасителен екип да поднови утре издирването на Петров, който от 3 май е в неизвестност. Това потвърдиха пред националната медия съпругата му Радослава Ненова и организаторът на експедицията му Деян Петков.

Петров е направил опит да изкачи 8-хилядника Шиша Пангма в Хималаите. Вчера е била открита палатката и спалният му чувал, но лошото време е наложило издирването да бъде прекратено.

Предполага се, че българинът се е върнал до някой от по-ниските лагери, а това, че е намерена палатката му не е притеснително, смята Деян Петков. "Той носи само една палатка, защото на първи и втори лагер има други палатки. Това е обичайна практика в алпинизма. Човек влиза в чужди палатки, когато са свободни. По принцип Боян е бърз и той предпочита да не се връща понякога до базов лагер. Друг път също се е случвало по седмица да го няма в базов лагер. По.-рисково е някой да те бави, някой да се грижи за някой, образно казано. Той си има свое темпо. Досега Боян винаги е вземал добри решения. Надяваме се и този път да е така", каза Деян Петков - организатор на експедицията на алпиниста Боян Петров.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички