Съпругата на Боян Петров разкри какво я крепи, че той е добре


Съпругата на Боян Петров разкри какво я крепи, че той е добре
Снимка: Grand и Joy Optics

3545 0

Съпругата на алпиниста Боян Петров - Радослава Ненова, сподели какви са ѝ надеждите, че съпругът ѝ е още жив. Тя се надява Петров да е стигнал до първи лагер по склона Шиша Пангма, където имало всичко необходимо и той може да изкара дни.

Както е известно, алпинистът е в неизвестност от 6-и май. Той е изчезнал, докато се е опитвал да изкачи осемхилядника Шиша Пангма в Хималаите. Съобщава се, че поради влошеното време най-рано във вторник спасителен екип може да тръгне по стъпките на Петров.

"От 29-и никой не го е виждал и чувал. Той е тръгнал сам нагоре към върха. Ден по-късно са се качили други алпинисти, те са стигнали до третия лагер и там са видели палатката му празна. Според мен в този момент те са се разминали. Те след това са слезли, а Боян си е стигнал най-вероятно до палатката и е останал да спи там. Всъщност, това е последното нещо, което са видели от него. Няма информация какво се случва с него, а времето е много лошо, за да тръгнат към него", разкри Ненова пред "Нова тв".

"Има много добре зареден лагер, но той е по-ниско. Там има храна, дори кислород, доста неща са оставили. Ако той е стигнал до там, спокойно може да изкара дни в тази палатка и да има всичко необходимо, за да оцелее. Стига да не се е наранил нещо, е напълно по силите му да стигне до там", каза още тя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички