Хищника обърна Ган и защити впечатляващо титлата си в тежка категория


Хищника обърна Ган и защити впечатляващо титлата си в тежка категория
Снимка: Getty Images

1547 0

Френският ММА боец Франсис Нгану победи междинния шампион Сирил Ган в първия двубой на UFC за 2022 година. Той спечели с единодушно съдийско решение (48-47, 48-47, 49-46) и така защити титлата си в тежка категория.

35-годишният боец от камерунски произход нанесе първа загуба в кариерата на своя съперник, макар да бе изненадващо, че битката между тях не завърши с нокаут. Той бе и боецът, който първи в историята свали на земята Ган в UFC.

Нгану, известен като Хищника, губеше първите два рунда, но след това стигна до четири тейкдауна и успя да обърне мача в своя полза. Той контролираше съперника за повече от 8 минути. Ган от своя страна имаше шанс на три пъти да приключи битката с триъгълник на крака, но не успя да завърши успешно. В тактически план Нгану се оказа по-находчив и ефективен и заслужено стигна до победата.

След мача французинът от камерунски произход призна, че е бил с тежка контузия - скъсани коленни връзки и дори е бил напът да се откаже от битката.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички