Гордост! Ансамбълът ни спечели златото във финала с 5 топки на Европейското по художествена гимнастика


Гордост! Ансамбълът ни спечели златото във финала с 5 топки на Европейското по художествена гимнастика
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2883 0

Ансамбълът на България спечели първото място и златните медали на Европейското първенство по художествена гимнастика във финала с пет топки. Състезанието се проведе във Варна, а момичетата ни изпревариха Русия и Израел.

Възпитаничките на Весела Димитрова и на Михаела Маевска в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Ерика Зафирова и Стефани Кирякова изиграха по феноменален начин съчетанието си на компилация от песните на Елица и Стунджи.

Изпълненито им бе и от голяма трудност, като заслужено взеха оценка от 47,500 и стъпиха на върха в Европа. Със среброто на второ място се окичиха рускините с 47,275 точки, а с бронза на третото - Израел с 46,150 точки.

А преди това Боряна Калейн и Катрин Тасева останаха без медал на финалите на отделните уреди, като Калейн допусна неточности и спести елементи в част от съчетанията си и остана четвърта на бухалки (27.775 точки), шеста на топка (26.350 точки) и седма на обръч (26.600 точки).

Тасева пък стана пета във финалите с бухалки (27.500 точки) и лента (22.100 точки), шеста е с обръч (26.600 точки) и седма с топка (26.050 точки).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички