Големите първенства в САЩ може да бъдат подновени, но без публика


Големите първенства в САЩ може да бъдат подновени, но без публика
Снимка: Getty Images/Guliver

1204 0

Ръководителят на Националния институт на САЩ за алергии и заразни заболявания д-р Антъни Фаучи заяви, че е възможно футболните първенства в страната да се подновят в скоро време, макар и без публика по трибуните.

Към момента всички големи Лиги в САЩ са преустановени заради пандемията от COVID-19, но д-р Фаучи, който ръководи борбата на Америка с новия коронавирус, даде надежда на всички фенове на спорта. "Има как да подновим първенствата. Никой няма да посещава стадионите. Спортистите трябва да бъдат поставени в големи хотели, където ще се провежда мачът. Трябва да бъдат следени много внимателно и да бъдат тествани всяка седмица, за да е сигурно, че няма да се заразят един-друг или своите близки. Така може да се довърши сезонът", коментира Фаучи.

Националната баскетболна асоциация вече работи по подобен план, като идеята на комисионера Адам Силвър е всички мачове от плейофите да се проведат в Лас Вегас, за да няма пътуване между различните градове в страната. От НБА са решени да намерят вариант да довършат сезона, тъй като обратното би означавало огромни финансови загуби. По-рано излезе доста тревожна информация, а именно, че още доста дълго време няма да има спорт в Германия - ето до кога.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички