И Маркъс Смарт от Бостън Селтикс оздравя от коронавирус


И Маркъс Смарт от Бостън Селтикс оздравя от коронавирус
Снимка: Gulliver/GettyImages

2326 0

Гардът на Бостън Селтикс Маркъс Смарт, който даде положителна проба за коронавирус преди 10 дни, е оздравял. Това обяви самият той в Туитър. "Без коронавирус от вече два дни. Благодаря на всички за подкрепата, изпращам своята на всички пострадали от заразата. Останете по домовете си и се пазете. С много обич!", написа Смарт.

Той допълни, че е дал проба на 14 март и е получил резултатите 5 дни по-късно. Той каза, че не е имал симптоми и се е чувствал достатъчно добре, за да се включи в двубой от НБА. В 53 мача за сезон 2019-20, гардът на Селтикс имаше средно по 4.8 асистенции и 3.8 борби на мач. Смарт е първи избор на „келтите“ в Драфта през 2014.

До момента са потвърдени 14 случая на заразени с COVID-19 играчи от НБА, включително Кевин Дюрант от Бруклин Нетс и Руди Гобер и Донован Мичъл от Юта Джаз. По-рано този месец, комисионерът на лигата Адам Силвър заяви, че играчите от НБА трябва да бъдат считани за "супер разпространители“ на заразата. Коментарите му бяха посрещната с критика, че богатите спортисти са тествани преди пациенти в критично състояние в американските болници. А кои други играчи от НБА оздравяха вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички