Ганчев мотивира най-добрите борци на България с близо 400 000 лева


Ганчев мотивира най-добрите борци на България с близо 400 000 лева
Снимка: Ilian Telkedzhiev / LAP.bg

1167 0

Генералният спонсор на Българската федерация по Борба - компания "Литекс", изненада част от отличилите се борци на страната в класически стил преди коледните и новогодишните празници. От фирмата раздадоха премии на обща стойност 375 000 лева.

Най-голям бонус – 190 000 лева получи Кирил Милов, който през тази година за първи път покори европейския връх при мъжете и спечели сребро на световното първенство в класическия стил. Чекът му бе връчен от Данаил Ганчев, собственик на фирма „Литекс“ и ЦСКА и член на управителния съвет на БФ Борба, както и от Христо Маринов, президент на БФ Борба.

20-годишният талант Едмонд Назарян пък заслужи премия от 150 000 лева. През 2022-а той завоюва три медала от големи първенства – стана №1 в Европа при юношите, взе сребро на европейското и световното за мъже. Само преди дни Назарян-младши се върна от лагер във френската столица Париж, където през 2024 ще бъда следващите олимпийски игри.

А Айк Мнацаканян също бе възнаграден за труда си и спечеления бронз от Европейското първенство с 35 000 лева.

"Не очаквах такава голяма награда. Благодаря, че има такива хора, които да помагат на българския спорт, за да можем ние да продължаваме да сбъдваме мечтите си", призна Кирил Милов, борец №1 у нас за 2022 г.

Вижте каква честитка изпратиха от ЦСКА до Ганчев съвсем наскоро!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички