Фейгин посочи тъжен факт за фигурното пързаляне в България и допълни: Условията граничат с дъното


Фейгин посочи тъжен факт за фигурното пързаляне в България и допълни: Условията граничат с дъното
Снимка: БОК, Йордан Петков

1697 0

Най-добрата българска състезателка по фигурно пързаляне Александра Фейгин направи тъжно признание за този спорт у нас. Тя загатна, че зад граница условията са далеч по-добри по не един и два критерия, както и че това, което предлага България, е на границата на дъното.

Сякаш най-изумителен в лошия смисъл на думата е фактът, че у нас има само една пързалка, която е налична. Александра Фейгин призна това в интервю за колегите от bTV.

"Имаме за цяла България две пързалки, които стават. Едната е в Зимния дворец, а другата е в Кранево, която дори в момента не е замразена. Оставаме с една горе-долу нормална пързалка. Не може само в един град да има една пързалка за цяла България. Много по-малко деца ще се запишат в този спорт.

В чужбина със сигурност условията са много по-добри, на пързалката температурата е по-висока, по-топло е за сухи тренировки, имат лекари, масажисти. Ние нямаме такива, за съжаление. В България условията за моя спорт са на границата на дъното" - признава Фейгин.

Тя си спомня и първите години в спорта, като признава, че се качва на леда на 5 години и се случва по желание на баща ѝ. Фейгин практикува различни спортове тогава, но в крайна сметка кънките взимат връх.

Неотдавна пък най-добрата ни фигуристка Александра Фейгин откри любовта в "Игри на волята".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички