Двама се борят за "Спортист на 2023-та" за България, единият взима превес


Двама се борят за "Спортист на 2023-та" за България, единият взима превес
Снимка: facebook.com/SportistNaGodinata/

926 0

Баскетболистът на Сакраменто Кингс - Александър Везенков, и тенисистът Григор Димитров спорят за наградата "Спортист на годината" за 2023-та, твърди "България Днес".

Към момента Везенков е с едни гърди пред хасковлията заради трансфера си в НБА. С него той стана едва вторият българин в историята, който играе в най-силната баскетболна лига в света.

Преди обаче да акостира в САЩ, българинът бе обявен за най-полезен играч (MVP) на сезон 2022/23 в баскетболната Евролига и спечели приза за най-добър реализатор. Саша попадна и в Идеалния отбор на сезона. В Гърция пък го избраха за най-полезен играч в първенството.

Но и годината на Григор бе доста силна - той завърши сезона като номер 14 в света, стигна до 2 инала - на турнира от АТР 250 в Женева и на Мастърс 1000 в Париж.

Освен това Димитров стигна до четири 1/2-финала и записа успехи над световните номер 2 и 3 - Карлос Алкарас и Даниил Медведев.

Гласуването за №1 на България за 2023-та приключва днес. В него право да гласуват имат всички действащи спортни журналисти. По-рано двама родни треньори влязоха в спор кой да е "Спортист на годината".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички