Алекс Николов бе избран за най-добър млад спортист за 2022 година


Алекс Николов бе избран за най-добър млад спортист за 2022 година
Снимка: Ilian Telkedzhiev LAP.bg

1409 0

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева награди победителя в 11-ата церемония по награждаване на най-добрите млади спортисти за 2022 година. За такъв бе обявен волейболистът Алекс Николов.

В допитването до спортните журналисти участваха 120 представители на национални и регионални медии. Анкетата се организира от сайтa за детско-юношески спорт Viasport.bg с подкрепата на Българския спортен тотализатор.

Николов е бронзов медалист с националния отбор по волейбол до 20 г. от европейското първенство в Италия. Той попадна в идеалния отбор на шампионата, като бе обявен за втори най-добър посрещач.

Топ 3 допълниха Стилияна Николова – бронзова медалистка в многобоя на световното първенство по художествена гимнастика и носителка на три сребърни отличия на отделните уреди, и Пламена Миткова – световна шампионка в скока на дължина до 20 г.

В десетката на анкетата попаднаха още Никола Илиев (футбол), Божидар Саръбоюков (лека атлетика), Мартин Георгиев (футбол), Иван Иванов (тенис), Дениел Нанков (плуване), Радослав Росенов (бокс), Петър Мицин (плуване).

Националният отбор по волейбол до 18 г., който спечели бронзовия медал на европейското първенство в Грузия, бе избран най-добър отбор при подрастващите, а наставникът на тима Виктор Карагьозов - за № 1 в треньорската класация.

По време на церемонията бяха връчени и два допълнителна приза: „Воля за победа“ – на Радена Ангелова, спечелила бронзов медал на смесена успоредка на Световното първенство по спортна гимнастика за деца със Синдром на Даун и приз „„Спас Натов“ - на треньорката по баскетбол Емилия Кръстева.

А ето кой стана спортист на годината за 2022-ра

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички